Moğollar - Anatolian Sun Vol.II
Moğollar - Anatolian Sun Vol.II
Moğollar - Anatolian Sun Vol.II

MOĞOLLAR - ANATOLIAN SUN VOL.II

Moğollar - Anatolian Sun Vol.II

Group / Sanatçı : Moğollar
Album Name : Anatolian Sun Vol.II
Label : Gülbaba Records
Release Date : 2021
Origin : Türkiye  
Condition : Ambalajında
Description: Direct To Disc Recording
Track List :
1. Keşişleme
2. Bi’ Şey Yapmalı
3. Buzlar Çözülmeden
4. Toprak Ana
5. Iklığ
6. Berkay Oyun Havası
7. Ölüler Altın Takar Mı
8. Alageyik Destanı

Kariyerlerinin 52. yılını kutlayan Türk müzik tarihinin efsanevi grubu Moğollar; dünyaca ünlü Artone Studio'larında, direct - to - disc (doğrudan plağa kayıt) teknolojisiyle kaydedilen yeni albümleri 'Anatolian Sun Part 1 & Part 2' ile karşımızda!
Grubun; 11 yıl aradan sonra gelen ve iki ayrı albüm halinde plak formatında da yayınlanacak olan albümü Anatolian Sun; Moğollar'ın konser performanslarına en yakın kayıtları olma özelliğini taşıyor. Herhangi bir düzenleme yapılmadan tek seferde ve tamamen canlı kaydedilen albüm; Gülbaba Records & Night Dreamer Records etiketiyle raflarda yerini alıyor.
Moğollar, albümdeki birkaç kült şarkı dışında tüm şarkıları yeniden ele aldı ve yeni düzenlemeler yaptı. Kayda girmeden önce yaklaşık üç hafta İstanbul'da yoğun provalar yapan grubun yeniden düzenleme yapmaya çalışırken ortaya yeni şarkılar çıkardığı da oldu. Albümün en büyük sürprizi ise Cem Karaca & Moğollar olarak 1973'te yayınlanan Gel Gel'in Moğollar tarafından 47 yıl sonra yeniden kaydedilmesi oldu. Moğollar'ın vokalisti Emrah Karaca bu vesileyle ilk kez babasının bir şarkısını seslendirmiş oldu. Kayıtlarda direct-to-disc (doğrudan plağa kayıt) teknolojisi kullanıldığı için, plağın her bir yüzü stüdyoda o yüzdeki şarkılar peş peşe çalınarak ve şarkı aralarındaki sessizlikler dahil gerçek zamanlı kaydedildi.

Direct-to-disc Teknolojisi Hakkında:

'20. yüzyılın ilk yarısında bir çok kayıtlı materyal için, 'direct-to-disc' kayıt teknolojisi yol gösterici oldu. 1940'lı yılların sonuna doğru (LP formatının bulunması öncesi ve manyetik teyp kayıt tekniğinin başlangıcı sıraları) müzisyenler 'canlı' olarak ve tek seferde performans sergiler; kayıtlar sonrasında 'overdubbing' ya da 'multi tracking' yardımı olmadan direkt olarak lake diske aktarılırdı (normalde her yüz için kayıt süresi 15 dakika). Yıllar geçtikçe ve LP formatı hayatımıza girince manyetik teyp direkt diske kaydedilme teknolojisinin yerini aldı ve onlarca yıl boyunca endüstri standardı olarak kalmayı başarırken günümüzde kullandığımız dijital teknolojilerin de yolunu açtı. Bütün bunlarla birlikte direct-to-disc teknolojisi her zaman bir şekilde gündemde olmaya devam etti. Özellikle odyofiller elde edilen sonucun gerçeğe yakınlık ve kalite açısından diğer teknolojilerden üstün olduğunu düşünürler. Direct-to-disc kayıtlarda diğer kayıt teknolojileriyle ilişkilendirilen bazı ana problemler (ses bozulması gibi) yaşanmaz. Direct-to-disc teknolojisiyle teyp veya dijital kayıt teknikleri arasındaki fark kolayca ayrıştırılabilir. Bu teknolojiden çok prosesin kendisiyle ilgilidir. Bir direct-to-disc kaydı sırasında müzisyenin istediği her element o an içinde ve tek seferde yapılmalıdır. Bu eşsiz kayıt seansları benzersiz bir enerjiyle bezenirken; müzisyenler ve teknik ekip için yeteneklerini ve kapasitelerini ortaya koymaları için de adeta bir meydan okumaya dönüşür.'

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR